Curry cu carne de porc
Ingrediente
- 1000 Grame - Muschi de porc fara grasime
- 2 Linguri (30ml) - Ulei de masline
- 2 Bucati (200g) - Ceapa
- 8 x Catel (40g) - Usturoi
- 18 Grame - Ghimbir - radacina crud
- 3 Bucati (600g) - Rosii
- 20 Grame - Curry
- 5 Grame - Cardamon
- 5 Grame - Nucsoara macinata
- 2 Linguri (30ml) - Otet de orez
- 30 Grame - Sos de soia
Instrucțiuni de preparare
Tăiaţi carnea în cuburi. Încingeţi 2 linguri de ulei într-un vas adânc (wok sau cratiţă). Adăugaţi şi rumeniţi carnea. Adăugaţi apă până să acopere carnea cu două degete de lichid. Adăugaţi bicarbonatul.
Fierbeţi la foc mic până când tot lichidul scade şi carnea s-a pătruns (aproximativ 40-45 de minute).
Până când fierbe carnea curăţaţi şi tocaţi ceapa, usturoiul şi ghimbirul. Decojiţi roşiile şi tocaţi-le.
După ce lichidul de pe carne s-a evaporat, adăugaţi restul de ulei, ceapa, usturoiul şi ghimbirul şi sotaţi 30 de secunde.
Adăugaţi condimentele de curry, nucsoara si cardamon şi mai sotaţi 1 minut.
Adăugaţi roşiile, supa de pui, rulourile de scorţişoară, frunzele de curry sau lămâi, sosul de soia, oţetul şi zahărul.
Fierbeţi până când sosul scade şi se leagă (aproximativ 10-15 minute).
Asezonaţi cu sare după gust şi corectaţi, cu zahăr/oţet dulceaţa şi acciditatea mâncării.
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 396g | |
Calorii | 1948 kj / 465.57 kCal |
Grăsimi | 20.54 g |
din care | |
Saturate | 0.1 g |
Ne-Saturate | 0.36 g |
Carbohidrați | 15.9 g |
din care | |
Zaharuri | 5.05 g |
Fibre | 3.68 g |
Proteine | 57.45 g |
Sare | 11.63 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...