Crumble cu prune
Ingrediente
- 550 Grame - Prune
- 35 Grame - Migdale
- 50 Grame - Faina alba
- 20 Grame - Unt nesarat Kerrygold
- 4 Lingurite rase (20g) - Zahar brun
- 3 Grame - Scortisoara macinata
Instrucțiuni de preparare
Preincalzeste cuptorul la 190 de grade.
Curata prunele de samburi si taie-le in 4.
Pune-le intr-o tava de aproximativ 25x15 cm.
Pune migdalele intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le 30 de secunde. Vei obtine bucati mai marunte si altele mai mari.
Scoate o mana de migdale si pune-le deoparte.
Peste migdalele din robot pune untul, faina, scortisoara si zaharul.
Mixeaza bine pana cand compozitia se omogenizeaza si textura devine faramicioasa.
Pune aluatul deasupra punelor, avand grija sa maruntesti bucatile mai inchegate.
Eu iau cate o mana de aluat si o zdrobesc pe deasupra.
La final presara migdalele puse deoparte.
Baga tava in cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand prunele incep sa bolboroseasca, iar crusta devine rumena.
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 170g | |
Calorii | 993 kj / 237.32 kCal |
Grăsimi | 8.69 g |
din care | |
Saturate | 3.15 g |
Ne-Saturate | 5.53 g |
Carbohidrați | 34.88 g |
din care | |
Zaharuri | 19.05 g |
Fibre | 3.36 g |
Proteine | 4.18 g |
Sare | 1.18 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...