Clătite regale cu ricotta și sos de afine | Healthy | aurelsolea__fitness
![Clătite regale cu ricotta și sos de afine | Healthy | aurelsolea__fitness](https://eu-central-1.linodeobjects.com/eatntrack-image-resource/image-resources/76b84eaa-6d27-41f8-8290-780b62b73110.jpg)
Porții:
3
Timp de preparare:
15min
Timp de gătire:
10min
Ingrediente
- 2 Oua medii - M (120g) - Ou crud
- 250 Grame - Branza Ricotta Lovilio
- 180 Grame - Lapte 1,5% Pilos
- 120 Grame - Faina integrala
- 5 Grame - Praf de copt
- 10 Grame - Esenta de vanilie
- 50 Grame - Erytrytol
- 3 Mililitri - Zeama de lamaie
- 0.1 Gram - Sare himalaya
- 200 Grame - Afine Congelate - Lidl
- 30 Grame - Erytrytol
- 15 Mililitri - Zeama de lamaie
- 5 Grame - Amidon (porumb)
- 150 Grame - Iaurt grecesc 2% Zuzu Divin
Instrucțiuni de preparare
- Într-un bol amestecă făina împreună cu praful de copt și praful de sare.
- Separă gălbenușul de albuș, în 2 boluri separate.
- Scurge ricotta de lichidul din cutie.
- Amestecă gălbenușul cu laptele, ricotta, esența de vanilie.
- Adaugă amestecul de făină omogenizează compoziția.
- Bate albușul spumă utilizând un tel sau mixer.
- După ce albușul începe să se transforme în spumă incorporează și erytrytolul pudră și continuă să bați până obții o bezea tare.
- în bolul cu făină, incorporează cu grijă spuma din albuș, cu mișcări circulare de jos în sus. Atenție, nu este nevoie să omogenizezi complet amestecul, ne dorim ca blatul să fie aerat/pufos.
- Încinge o tigaie antiaderentă și pulverizează ulei cocos spray.
- Redu focul la mic-mediu și toarnă un polonic din compoziție în tigaie (aprox. 3 linguri)
- Gătește clatitele pentru 2-3 minute.
- Când apar bule, se întorc dintr-o mișcare pe partea cealalaltă și se mai lasă încă 2-3 minute, până devin rumene.
- Repetă pasul nr.11 până termini toată compoziția.
- Pentru sos: Adaugă într-un cratiță afinele congelate, împreună cu îndulcitorul și zeama de lămâie și gătește la foc mic pentru câteva minute amestecând constant.
- Dizolvă amidonul in 25 ml. apă caldă. Când compoziția de afine începe să fiarbă, adaugă amidonul și gătește în continuare până ajunge din nou la punctul de fierbere și observi că sosul se îngroașă.
- Montare: Adaugă o clătită, sos afine, iaurt, clătită și așa mai departe, până termini toate ingredientele.
- Ornează cu mentă proaspătă.
- Enjoy!
Tips & tricks:
- Pentru o omogenizare mai bună, erytytolul poate fi făcut pudră cu o râșniță.
- Catitatea de îndulcitor și esența de vanilie se adaugă în funcție de preferințele fiecăruia
- Vă recomand acest Spray de cocos, de pe siteul www.nosugarshop.ro, iar pentru o reducere extra utilizează codul AS5.
- Pentru ca albușul să se bate bine, este important ca în momentul în care este separat în el să nu ajungă gălbenuș. De asemenea vasul în care se bate albușul trebuie să fie foarte curat, fără urme de grăsime sau apă. Înainte să bați albușul adaugă puțină zeamă de lămâie, o să te ajute să bați mai ușor spuma.
Dcă vrei să slăbești în timp ce te bucuri de cele mai delicioase preparate, mă gășești pe Instagram: aurelsolea__fitness
Informații nutriționale
Proteine: 23%
Carbohidrați: 47%
Grăsimi: 30%
Valori nutriționale pentru o porție de 379g | |
Calorii | 1658 kj / 396.38 kCal |
Grăsimi | 13.33 g |
din care | |
Saturate | 2.08 g |
Ne-Saturate | 3.11 g |
Colesterol | 148.8 mg |
Carbohidrați | 46.78 g |
din care | |
Zaharuri | 8.68 g |
Fibre | 4.9 g |
Proteine | 22.56 g |
Sare | 148.86 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...