Clafoutis cu piersici
Porții:
4
Timp de preparare:
15min
Timp de gătire:
40min
Ingrediente
- 240 Grame - Piersica
- 120 Grame - Ou crud
- 10 Grame - Ou galbenus crud
- 50 Mililitri - Lapte 3,5% Pilos
- 3 Linguri (75g) - Smantana 20% Pilos
- 10 Grame - Esenta de vanilie
- 2 Grame - Sare de masa
- 1 Lingura rasa (16g) - Zahar brun
- 90 Grame - Faina alba
- 3 Grame - Unt
Instrucțiuni de preparare
Se bat ouale dupa care se adauga: 1/2 cana lapte, 1/2 smantana, 2 lingurite esenta vanilie, 2 varfuri de sare, 1 lingura zahar brun, 6 linguri faina. Se unge bine tava cu unt, inclusiv pe partile laterale. Se feliaza piersicile si se pun pe fundul tavii, dupa care se toarna compozitia. Cuptorul trebuie incalzit in prealabil. Se coace timp de 35-40 minute.
Informații nutriționale
Proteine: 14%
Carbohidrați: 51%
Grăsimi: 35%
Valori nutriționale pentru o porție de 154g | |
Calorii | 935 kj / 223.37 kCal |
Grăsimi | 8.69 g |
din care | |
Saturate | 3.88 g |
Ne-Saturate | 3.7 g |
Colesterol | 138.72 mg |
Carbohidrați | 28.6 g |
din care | |
Zaharuri | 10.23 g |
Fibre | 0.91 g |
Proteine | 7.96 g |
Sare | 570.06 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...