Ciuperci cu smantana si usturoi
Ingrediente
- 500 Grame - Ciuperci champignon
- 500 Grame - Ghebe ciuperci de padure
- 1 Bucata (100g) - Ceapa
- 200 Grame - Smântână pentru gătit La Dorna 32%
- 4 x Catel (20g) - Usturoi
- 25 Grame - Unt
- 20 Grame - Patrunjel verde
- 2 Linguri (30ml) - Ulei de masline
Instrucțiuni de preparare
Ciupercile se spala, se curata si se feliaza.
Intr-o tigaie se pune untul si uleiul si se pune tigaia la foc mic.
Ceapa si cateii de usturoi se curate si se toaca marunt, apoi se pun la calit pana devin usor aurii.
Peste ceapa se adauga ciupercile taiate, impreuna cu un praf de oregano, sare si piper dupa gust, precum si o parte din verdeata tocata (in functie de gusturi).
Se amesteca bine in tigaie pentru a se omogeniza aromele.
Se acopera cu un capac si se calesc 4-5 minute apoi se toarna peste 50 ml apa, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba in jur de 7-8 minute timp in care se mai amesteca sa nu se lipeasca.
Se adauga smantana, apoi se lasa sa fiarba inca 5 minute, pana da semne ca se ingroasa.
Se ia de pe foc, se presara restul de verdeta si pot fi servite calde .
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 232g | |
Calorii | 940 kj / 224.78 kCal |
Grăsimi | 20.52 g |
din care | |
Saturate | 7.09 g |
Ne-Saturate | 4.02 g |
Carbohidrați | 8.35 g |
din care | |
Zaharuri | 3.35 g |
Fibre | 2.29 g |
Proteine | 4.97 g |
Sare | 30.6 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...