Ciorbă rădăuțeană | Alina Fulberti

Ciorbă rădăuțeană | Alina Fulberti
Porții: 5
Timp de preparare: 10min
Timp de gătire: 60min

Ingrediente

300 Grame - Piept de pui crud cu piele
300 Grame - Pulpa de pui cu piele cruda
1 Bucata (100g) - Morcovi
50 Grame - Telina
50 Grame - Patrunjel radacina
50 Grame - Pastarnac
50 Grame - Ceapa
250 Grame - Cartofi de iarna
100 Grame - Smantana 12% Pilos
35 Grame - Galbenus de ou
2500 Grame - Apa
10 Grame - Patrunjel verde
10 Grame - Marar
1 Lingurita rasa (5g) - Sare de masa
1 Gram - Piper negru

Instrucțiuni de preparare

Carnea de pui se spală și se pune la fiert in apă cu sare. Când a început să de-a in clocot și să formeze spumă deasupra, se spumează, iar când nu mai formează spumă se poate adăuga zarzavatul și cartofi tăiați cubulețe, se lasă totul la fiert. Când carnea este complet fiartă se scoate și se elimină oasele și te taie și aceasta în cubulețe mici, după care se adaugă înapoi în ciorbă. Se lasă totul la fiert până când și legumele sunt gătite. După ce sunt fierte se oprește focul și se lasă 10 minute. Separat se amestecă gălbenușurile (de la 2 ouă) cu smântâna, apoi se i-a jumătate de polonic din ciorbă și de adaugă peste acest amestec astfel încât să îl temperam amestecând continuu, procedăm astfel până când amestecul de smântână cu ou are aproape aceiași temperatura cu ciorba, după care îl adăugăm in ciorbă și amestecăm, adăugăm după preferințe marar, pătrunjel și mai potrivim de sare și piper.

Informații nutriționale

Proteine: 29%
Carbohidrați: 20%
Grăsimi: 51%
Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 1481 kj / 354.03 kCal
Grăsimi 19.71 g
din care
Saturate 4.88 g
Ne-Saturate 1.22 g
Colesterol 86.38 mg
Carbohidrați 17.68 g
din care
Zaharuri 2.8 g
Fibre 1.97 g
Proteine 25.91 g
Sare 489.76 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook