Ciorba de salata verde leurda și urzici
Porții:
10
Timp de preparare:
15min
Timp de gătire:
30min
Ingrediente
- 1 Bucata (100g) - Morcovi
- 60 Grame - Telina
- 1 Bucata (100g) - Ceapa
- 300 Grame - Salata verde
- 200 Grame - Leurda
- 100 Grame - Urzica
- 3 x Catel (15g) - Usturoi
- 3 Linguri (75g) - Smantana 12%
- 1 Lingurita rasa (4g) - Faina alba
- 30 Grame - Patrunjel verde
- 30 Grame - Leustean
- 2 Linguri (30ml) - Ulei de masline
- 2 Linguri (30g) - Otet alimentar
- 2 Lingurite rase (10g) - Sare de masa
- 5 Grame - Piper negru
- 5000 Mililitri - Apa
Instrucțiuni de preparare
Salata, leurda și urzicile se spală bine și se rup bucăți mai mici. Morcovii și țelina se taie mărunt, ceapa solzișori.
In puțin ulei de măsline se călește ceapa împreuna cu morcovii și țelina, se pune apa, sare și piper și se lasă la fiert pana legumele sunt moi. Se adaugă salata, leurda și urzicile și se fierb pana sunt moi. Se pune usturoiul mărunțit, pătrunjelul și leușteanul. Se ia zeama cu un polonic și se amesteca cu smântâna și lingura de făina, apoi se toarnă in supa. Se acrește cu 1, 2 linguri de oțet.
Informații nutriționale
Proteine: 9%
Carbohidrați: 43%
Grăsimi: 48%
Valori nutriționale pentru o porție de 609g | |
Calorii | 307 kj / 73.38 kCal |
Grăsimi | 4.16 g |
din care | |
Saturate | 0.02 g |
Ne-Saturate | 0.11 g |
Carbohidrați | 8.53 g |
din care | |
Zaharuri | 1.4 g |
Fibre | 2.35 g |
Proteine | 1.78 g |
Sare | 1023.12 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...