Ciorba de salata verde leurda și urzici

Ciorba de salata verde leurda și urzici
Porții: 10
Timp de preparare: 15min
Timp de gătire: 30min

Ingrediente

1 Bucata (100g) - Morcovi
60 Grame - Telina
1 Bucata (100g) - Ceapa
300 Grame - Salata verde
200 Grame - Leurda
100 Grame - Urzica
3 x Catel (15g) - Usturoi
3 Linguri (75g) - Smantana 12%
1 Lingurita rasa (4g) - Faina alba
30 Grame - Patrunjel verde
30 Grame - Leustean
2 Linguri (30ml) - Ulei de masline
2 Linguri (30g) - Otet alimentar
2 Lingurite rase (10g) - Sare de masa
5 Grame - Piper negru
5000 Mililitri - Apa

Instrucțiuni de preparare

Salata, leurda și urzicile se spală bine și se rup bucăți mai mici. Morcovii și țelina se taie mărunt, ceapa solzișori.

In puțin ulei de măsline se călește ceapa împreuna cu morcovii și țelina, se pune apa, sare și piper și se lasă la fiert pana legumele sunt moi. Se adaugă salata, leurda și urzicile și se fierb pana sunt moi. Se pune usturoiul mărunțit, pătrunjelul și leușteanul. Se ia zeama cu un polonic și se amesteca cu smântâna și lingura de făina, apoi se toarnă in supa. Se acrește cu 1, 2 linguri de oțet.

Informații nutriționale

Proteine: 9%
Carbohidrați: 43%
Grăsimi: 48%
Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 307 kj / 73.37 kCal
Grăsimi 4.15 g
din care
Saturate 0.02 g
Ne-Saturate 0.1 g
Carbohidrați 8.53 g
din care
Zaharuri 1.28 g
Fibre 2.34 g
Proteine 1.77 g
Sare 1023.11 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii