Ciorba de legume cu perisoare | Alina Fulberti

Ciorba de legume cu perisoare | Alina Fulberti
Porții: 5
Timp de preparare: 15min
Timp de gătire: 45min

Ingrediente

60 Grame - Ceapa
30 Grame - Ardei gras
1 Bucata (100g) - Morcovi
50 Grame - Telina
280 Grame - Cartofi de iarna
100 Grame - Fasole pastai galbena
10 Grame - Ulei Floriol
1800 Grame - Apa
250 Grame - Carne tocata de porc - Purland
100 Grame - Orez basmati & brun Panzani
30 Grame - Orez basmati & brun Panzani
30 Grame - Ou crud
5 Grame - Gris
1 Gram - Sare de masa
1 Gram - Piper negru
5 Grame - Marar
5 Grame - Patrunjel verde

Instrucțiuni de preparare

Intr-o oala incapatoare se pune uleiul si se calesc la foc mic toate legumele tocate dupa preferinte, in afara de cartof.

Cand legumele au devenit translucide, se adauga toata cantitatea de apa, se adauga si cartofi, se condimenteaza dupa preferinte cu sare si piper si se lasa la fiert la foc mediu.

Separat se amesteca carnea tocata cu orezul, jumatate de ou si grisul, se condimenteaza cu sare si piper, iar din aceasta compozitie se formeaza aprox. 25 de perisoare, care se pun la fiert in ciorba de legume la foc mic, cand legumele sunt aproape fierte. 

Se mai gateste totul 10-15 min. sau pana cand orezul din perisoare este complet fiert.

La final se adauga mararul si patrunjelul verde dupa preferinte.

 

Dupa gatire preparatul cantareste 2200 gr. (0.73kcal / gr)

 

Informații nutriționale

Proteine: 17%
Carbohidrați: 46%
Grăsimi: 37%
Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 1359 kj / 324.77 kCal
Grăsimi 13.23 g
din care
Saturate 5.91 g
Ne-Saturate 0.38 g
Colesterol 22.32 mg
Carbohidrați 38.22 g
din care
Zaharuri 1.97 g
Fibre 1.31 g
Proteine 14.29 g
Sare 160.68 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook