Chilli con carne (de pui)

Ingrediente
- 80 Grame - Ardei gras verde
- 160 Grame - Ardei gras rosu
- 80 Grame - Morcovi
- 1 Bucata (100g) - Ceapa
- 80 Grame - Telina apio
- 30 Mililitri - Ulei floarea soarelui
- 200 Grame - Cirio Passata
- 300 Grame - Linte la conserva - Freshona
- 100 Grame - Fasole rosie Red Kidney beans - Freshona Lidl
- 500 Grame - Carne tocata din pulpa de pui - Fragedo
- 300 Mililitri - Apa
Instrucțiuni de preparare
Spălați și curățați ceapa, morcovii, țelina apio și ardeii, apoi taiati-le cubulețe.
Într-un wok sau tigaie mai înaltă puneți uleiul și căliți legumele la foc mic.
Adăugați carnea tocată de pui și amestecați. Lăsați pe foc, amestecând in continuu până prinde putina crusta carnea.
Adăugați apa cat sa acopere, puneți capacul și lăsați să fiarbă până se pătrunde carnea.
Când carnea este fiarta, adăugați roșiile, lintea fiarta și boabele de fasole. Condimentați după gust, eu am pus sare și piper, câteva semințe de chimen și boia de ardei dulce. Mai lăsați să fiarbă câteva minute și mâncarea este gata.
Puteți varia cu mai multă fasole roșie și boabe de porumb in loc de linte, sau puteți înlocui carnea de pui cu vita. Este la fel de gustoasa.
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 322g | |
Calorii | 1207 kj / 288.59 kCal |
Grăsimi | 14.08 g |
din care | |
Saturate | 2.98 g |
Ne-Saturate | 10.36 g |
Carbohidrați | 16.71 g |
din care | |
Zaharuri | 4.99 g |
Fibre | 5.24 g |
Proteine | 20.9 g |
Sare | 616.33 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...