Chiftelute la cuptor | Alina Fulberti

Chiftelute la cuptor | Alina Fulberti
Porții: 4
Timp de preparare: 10min
Timp de gătire: 30min

Ingrediente

500 Grame - Carne tocata vita-porc 15% grasime Lidl
40 Grame - Ceapa
50 Grame - Morcovi
1 Ou mic - S (50g) - Ou crud
30 Grame - Pesmet
1 Gram - Sare de masa
1 Gram - Piper negru
5 Grame - Patrunjel verde

Instrucțiuni de preparare

Ceapa se taie cat mai marunt, morcovul se da prin razatoarea fina, dupa care toate ingredientele se adauga peste carnea tocata.

Se amesteca bine si se formeaza chiftelutele.

Se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la 180 grade C pentru 30 minute sau pana cand s-au rumenit.

 

Tips & Tricks

 

Se pot gati si la fripteuza cu are cald (airfryer), insa se tine cont ca se va injumatati timpul de gatire.

Pesmetul se poate inlocui cu 50gr paine.

Optional se pot adauga diverse ierburi aromatice cum ar fi patrujel, marar, etc.

Informații nutriționale

Proteine: 40%
Carbohidrați: 12%
Grăsimi: 48%
Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 1133 kj / 270.9 kCal
Grăsimi 14.68 g
din care
Saturate 0.48 g
Ne-Saturate 0.95 g
Colesterol 46.5 mg
Carbohidrați 8.03 g
din care
Zaharuri 1.53 g
Fibre 0.96 g
Proteine 26.97 g
Sare 179.38 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook