Chiftelute cu dovlecel si branza feta
Ingrediente
- 400 Grame - Zucchini
- 200 Grame - Branza feta
- 1 Ou mediu - M (60g) - Ou crud
- 4 Linguri rase (48g) - Pesmet
- 30 Grame - Ceapa verde
Instrucțiuni de preparare
Se dau dovleceii spalati bine prin razatoarea mare, se presara sare si se lasa intr-o sita pentru 15 minute. Apoi se storc bine printr-o panza sau daca nu aveti, puteti sa va folositi mainile.
Se transfera apoi intr-un castron mai mare pentru a-i amesteca cu celelalte ingrediente - ceapa verde tocata marunt, oul batut, pesmetul, feta zdrobita in maini, piper si poti pune si menta sau marar daca iti place. Compozitia formata se lasa la frigider 30 de minute. Daca vi se pare prea moale compozitia puteti sa mai puneti pesmet. Dupa ce au trecut cele 30 de minute se formeaza chiftelutele si se aseaza pe o hartie de copt intr-o tava care va fi bagata la cuptorul preincalzit (180° Celsius) pentru 30 de minute sau pana sunt rumenite. Eu le intorc dupa 15 minute pentru a se rumeni pe ambele parti.
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 184g | |
Calorii | 888 kj / 212.25 kCal |
Grăsimi | 12.4 g |
din care | |
Saturate | 8.06 g |
Ne-Saturate | 3.91 g |
Colesterol | 100.3 mg |
Carbohidrați | 14.9 g |
din care | |
Zaharuri | 5.51 g |
Fibre | 1.8 g |
Proteine | 11.54 g |
Sare | 669.44 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...