Chiftele de dovlecel si ovaz la cuptor

Chiftele de dovlecel si ovaz la cuptor
Porții: 10
Timp de preparare: 10min
Timp de gătire: 15min

Ingrediente

  • 300 Grame - Dovleac crud
  • 250 Grame - Fulgi de ovaz
  • 1 Cana (250ml) - Apa
  • 1 Ou mic - S (50g) - Ou de gaina
  • 50 Grame - Ceapa
  • 2 x Catel (10g) - Usturoi
  • 1 Lingurita rasa (5g) - Sare de masa
  • 5 Grame - Piper negru

Instrucțiuni de preparare

Fulgii de ovaz se amesteca cu apă clocotită fierbinte si se lasă 10 minute.

Intre timp se da dovlecelul prin razatoarea mai mare si se scurge bine de zeama. Peste fulgii de ovaz se adauga dovlecelul, oul, ceapa tocata marunt si usturoiul pisat.

Se potriveste de sare si piper dupa preferinte si se amesteca bine.

Se aseaza pe hartia de copt in forma si dimensiunea dorita iar apoi se baga la cuptorul preincalzit in prealabil pentru 10-15 min (eu folosesc cuptor electric si temperatura setata a fost la 190 grade)

Informații nutriționale

Proteine: 14%
Carbohidrați: 69%
Grăsimi: 17%
Valori nutriționale pentru o porție de 92g
Calorii 462 kj / 110.32 kCal
Grăsimi 2.23 g
din care
Saturate 0.5 g
Ne-Saturate 0.85 g
Colesterol 21.15 mg
Carbohidrați 20.52 g
din care
Zaharuri 1.47 g
Fibre 2.89 g
Proteine 4.07 g
Sare 562.59 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România

Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
  • Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
  • Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
  • Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
  • Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
  • Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
  • și multe multe altele...
Află mai multe detalii
CODURI DE REDUCERE
MYPROTEIN
Ai 40% reducere la orice comandă folosind codul EATTRACK
NUTRILAND
Ai 10% reducere la orice comandă folosind codul EATTRACK10
GREEN SUGAR
Ai 5% reducere la orice comandă folosind codul EATNTRACK