Chiftele de dovlecel si ovaz la cuptor
![Chiftele de dovlecel si ovaz la cuptor](https://eu-central-1.linodeobjects.com/eatntrack-image-resource/image-resources/cc064535-cf8c-41cc-9911-aa99f96efadb.jpg)
Porții:
10
Timp de preparare:
10min
Timp de gătire:
15min
Ingrediente
- 300 Grame - Dovleac crud
- 250 Grame - Fulgi de ovaz
- 1 Cana (250ml) - Apa
- 1 Ou mic - S (50g) - Ou de gaina
- 50 Grame - Ceapa
- 2 x Catel (10g) - Usturoi
- 1 Lingurita rasa (5g) - Sare de masa
- 5 Grame - Piper negru
Instrucțiuni de preparare
Fulgii de ovaz se amesteca cu apă clocotită fierbinte si se lasă 10 minute.
Intre timp se da dovlecelul prin razatoarea mai mare si se scurge bine de zeama. Peste fulgii de ovaz se adauga dovlecelul, oul, ceapa tocata marunt si usturoiul pisat.
Se potriveste de sare si piper dupa preferinte si se amesteca bine.
Se aseaza pe hartia de copt in forma si dimensiunea dorita iar apoi se baga la cuptorul preincalzit in prealabil pentru 10-15 min (eu folosesc cuptor electric si temperatura setata a fost la 190 grade)
Informații nutriționale
Proteine: 14%
Carbohidrați: 69%
Grăsimi: 17%
Valori nutriționale pentru o porție de 92g | |
Calorii | 462 kj / 110.32 kCal |
Grăsimi | 2.23 g |
din care | |
Saturate | 0.5 g |
Ne-Saturate | 0.85 g |
Colesterol | 21.15 mg |
Carbohidrați | 20.52 g |
din care | |
Zaharuri | 1.47 g |
Fibre | 2.89 g |
Proteine | 4.07 g |
Sare | 562.59 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...