Cheesecake brownies | Rețetă sănătoasă|

Cheesecake brownies | Rețetă sănătoasă|
Porții: 10
Timp de preparare: 5min
Timp de gătire: 10min

Ingrediente

3 Oua medii - M (180g) - Ou de gaina
60 Grame - Unt 80% - Pilos
200 Grame - Lapte 1,5% Pilos
120 Grame - Erytrytol
5 Grame - Esenta de vanilie
250 Grame - Faina alba
30 Grame - Cacao
10 Grame - Praf de copt
2 Grame - Sare de masa
400 Grame - Brânză slabă proaspătă de vaci Raraul
65 Grame - Ou galbenus crud
100 Grame - Erytrytol
5 Grame - Esenta de vanilie
120 Grame - Albus de ou
100 Grame - Erytrytol
5 Grame - Zeama de lamaie
350 Grame - Visine (congelate)

Instrucțiuni de preparare

  1. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă de 25/35 cm, tapetată cu hârtie de copt.
  2. Vișinile se decongelează și se lasă la scurs.
  3. Intr-o oala medie, cu fund gros, se topeste untul, direct pe foc, amestecand des.
  4. Spargem ouăle și le punem într-un vas încăpător, adăugăm un vârf de cuțit cu sare și 5ml esență de vanilie.
  5. Batem bine cu ajutorul unui mixer până când se schimbă la culoare, moment în care adăugăm 120 gr. eyrytytol pudră și continuăm să batem până se ouăle și își dublează volumul.
  6. Adăugăm laptele și untul topit și continuăm să mixăm.
  7. Separat cernem făina împreună cu praful de copt și cacaoa.
  8. Adăugăm treptat ingredientele uscate peste cele umede și le încorporăm bine, cu o spatulă (consistența trebuie să fie asemănătoare cu o smântână mai groasă) 
  9. Pentru brânză: Separăm 3 ouă, albușurile de gălbenuș.
  10. Se mixează brânza de vaci cu 3  galbenusurile, 100 gr. erytytol, si 5 ml. extract de vanilie timp de 2 minute, pană cand se obtine o crema aerata.
  11. Se toarnă aluatul în tavă iar deasupra se pune crema, cate o lingură plină din loc in loc.
  12. Se introduce la cuptor pentru 20-25 min.
  13. Bezea:Intr-un bol curat si uscat  batem cele 3 albusuri, la inceput asa simple pana cresc in volum, iar mai apoi se adauga îndulcitor in 2-3 etape. Bezeaua trebuie sa fie densa si ferma.
  14. Cand blatul s-a copt mai bine de jumatate scoatem tava din cuptor si intindem bezeaua pe toata suprafata i, iar deasupra adăugăm vișinele.

  15. Reintroducem tava la cuptor pentru incă 15-20 min, până când bezeaua este întărită.

        Tips & tricks:

  • O porție nu reprezintă 1 felie, ci 1/10 din cantitatea totală de prajitură. Dacă ți-au ieșit 20 felii, o porție va fi de 2 felii prjitură.
  • Catitatea de îndulcitor și esența de vanilie, se adaugă în funcție de preferințele fiecăruia.
  • Pentru  o omogenizare mai bună, erytytolul poate fi făcut pudră cu o râșniță.
  • Poți folosi și alte fructe ca și topping (zmeură, etc.). Acestea pot fi proaspete sau congelate.
  • Pentru ca albușul să se bate bine, este important ca în momentul în care este separat  în el să nu ajungă gălbenuș. De asemenea vasul în care se bate albușul trebuie să fie foarte curat, fără urme de grăsime sau apă. Înainte să bați albușul adaugă puțină zeamă de lămâie, o să te ajute să bați mai ușor spuma.

 

   Dcă vrei să slăbești în timp ce te bucuri de cele mai delicioase preparate, mă gășești pe Instagram: aurelsolea__fitness 

 

 

Informații nutriționale

Proteine: 24%
Carbohidrați: 44%
Grăsimi: 32%
Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 1115 kj / 266.44 kCal
Grăsimi 9.42 g
din care
Saturate 4.47 g
Ne-Saturate 1.97 g
Colesterol 146.66 mg
Carbohidrați 28.85 g
din care
Zaharuri 1.02 g
Proteine 15.42 g
Sare 428.32 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii