Chec cu fulgi de ovaz | Alina Fulberti

Chec cu fulgi de ovaz | Alina Fulberti
Porții: 10
Timp de preparare: 10min
Timp de gătire: 30min

Ingrediente

150 Grame - Fulgi de ovaz K-Classic
80 Grame - Fulgi nuca de cocos
2 Oua medii - M (120g) - Ou crud
50 Grame - Green Sugar
50 Grame - Stafide Profi
10 Grame - Praf de copt
300 Grame - Apa
1 Gram - Scortisoara macinata
1 Gram - Sare de masa
200 Grame - Mere

Instrucțiuni de preparare

Fulgi de ovaz si cocos se pun intr-un bol incapator, peste acestia se toarna apa fierbinte, se amesteca si se lasa ca fulgi sa se umfle cateva minute.

Ouale se separa, iar albusul se bate spuma tare cu sarea si indulcitorul, dupa ce am obtinut o spuma se poate adauga si galbenusul si se omogienizeaza in spuma.

Dupa ce s-au umflat fulgi de ovaz si de cocos se poate adauga peste acestia praful de copt si stafidele, se amesteca, iar apoi treptat se poate adauga in compozitie si spuma de ou, amestecand cu miscari lente de sus in jos doar cat este nevoie pentru a omogeniza totul.

Compozititia se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se adauga marul taiat in cuburi si presarat cu scortisoara.

Prajitura se coace la 180 grade C pentru 25-30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

 

Tips & Tricks

Merele se pot inlocui cu alte fructe cum ar fi perele sau pur si simplu se pot omite.

Green sugar se poate inlocui cu alt indulcitor 0 calorii rezistent la coacere.

Pentru coacere am folosit o tava de chec 30 x 10 cm.

 

Informații nutriționale

Proteine: 9%
Carbohidrați: 52%
Grăsimi: 39%
Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 634 kj / 151.51 kCal
Grăsimi 7.7 g
din care
Saturate 0.53 g
Ne-Saturate 0.67 g
Colesterol 44.64 mg
Carbohidrați 23.25 g
din care
Zaharuri 3.21 g
Fibre 1.56 g
Proteine 4.18 g
Sare 85.99 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook