Budinca de tapioca si capsuni
Porții:
4
Timp de gătire:
20min
Ingrediente
- 150 Grame - Perle Tapioca Sanovita
- 600 Mililitri - Apa
- 600 Mililitri - Lapte 1.5% grasime - Napolact
- 2 Lingurite (26g) - Miere
- 10 Grame - Esenta de vanilie
- 2 Grame - Sare de masa
- 350 Grame - Capsuni
Instrucțiuni de preparare
- Clocotim apa intr-o craticioara. Adaugam perlele de tapioca si fierbem 5-7 minute, pana incep sa se ingroase si sa formeze o gelatina. Dam de pe foc, si turnam amestecul intr-o sita, pe care o punem direct sub jetul de apa rece. Clatim asa, amestecand, pana dispare gelatina si raman doar perlele de tapioca.
- Intre timp, fierbem laptele. Adaugam in el perlele de tapioca scurse, extractul de vanilie si praful de sare si lasam pe foc mic, amestecand constant, pana incepe sa se ingroase. Adaugam mierea si continuam sa amestecam pana se ingroasa cam ca o budinca subtire. Tineti cont ca in procesul de racire, tapioca absoarbe mult lichid.
- Asezam capsunile feliate in boluri mici si turnam budinca peste. Lasam la racit si servim cu capsuni presarate deasupra.
Informații nutriționale
Proteine: 9%
Carbohidrați: 82%
Grăsimi: 9%
Valori nutriționale pentru o porție de 434g | |
Calorii | 1031 kj / 246.3 kCal |
Grăsimi | 2.52 g |
din care | |
Saturate | 1.35 g |
Ne-Saturate | 1.08 g |
Carbohidrați | 51.21 g |
din care | |
Zaharuri | 16.38 g |
Fibre | 1.95 g |
Proteine | 5.55 g |
Sare | 591.14 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...