Budinca cu banane și quinoa
Ingrediente
- 2 Banane medii (236g) - Banane
- 100 Grame - Quinoa alba bio Golden Sun
- 50 Grame - Fulgi de ovăz integral - Crownfield (Lidl)
- 200 Mililitri - Lapte 1,5% Oke
- 50 Grame - Lapte de soia cu aroma de vanilie Alpro
- 10 Grame - Cacao
- 10 Grame - Scortisoara macinata
Instrucțiuni de preparare
Fierbem sau hidratăm quinoa înainte. La 100grame quinoa folosim 200ml apa.
Punem intr-un vas care merge băgat la cuptor 2 banane pe care le pasăm bine.
Adăugăm 200ml lapte și amestecam bine. Punem quinoa hidratată/fiarta și 30-50g de fulgi de ovazz La final punem o lingura de cacao și una de scortisoara.
Opțional se mai pot adauga: semințe de Chia, mix de semințe, fructe de pădure (proaspete/congelate), alte mirodenii.
Omogenizam compoziția și o dam pentru 30-40min la cuptor ! (180grade).
Se servește cu topping de iaurt și nuci sau fructe de pădure .
Pentru mai multe retete sănătoase si sfaturi de nutritie, intrați pe pagina mea de Instagram @ralucastrat.nutritionist .
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 164g | |
Calorii | 994 kj / 237.52 kCal |
Grăsimi | 4 g |
din care | |
Saturate | 0.93 g |
Ne-Saturate | 2.5 g |
Carbohidrați | 42.37 g |
din care | |
Zaharuri | 10 g |
Fibre | 4.11 g |
Proteine | 8.44 g |
Sare | 30.84 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...