Brioșe cu morcov, miere si stafide

Brioșe cu morcov, miere si stafide

Porții: 12
Timp de preparare: 45min
Timp de gătire: 30min

Ingrediente

250 Grame - Morcovi
140 Grame - Faina alba
100 Grame - Faina de ovăz - Pirifan
4 Oua mici - S (200g) - Ou crud
100 Grame - Unt 62% La Dorna
80 Grame - Lapte ecologic 3,5 % LaDorna
10 Grame - Praf de copt
100 Grame - Miere
10 Grame - Scortisoara macinata
10 Grame - Nucsoara macinata
5 Grame - Ghimbir macinat
3 Grame - Sare de masa
100 Grame - Stafide aurii Jumbo - Alesto (Lidl)
50 Grame - Nuci pecan

Instrucțiuni de preparare

Se rad morcovii (250g morcov ras) se amesteca cu ouăle, mierea lichida (nu zaharisita), untul topit, laptele, ghimbir, scorțișoara și nucșoară. Faina se amesteca cu praful de copt și putina sare, apoi se adaugă treptat la compoziția inițială. Se adaugă stafidele și se amesteca bine. Compoziția se pune în forme pt brioșe, se decorează cu nuci pecan tăiate sau întregi. Se dau brioșele la cuptorul preîncălzit și se țin 30 min la foc mic. Se răcesc în cuptor, nu afara, ca să nu se lase.

Informații nutriționale

Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 1030 kj / 246.21 kCal
Grăsimi 11.12 g
din care
Ne-Saturate 0.02 g
Carbohidrați 31.05 g
din care
Zaharuri 0.98 g
Fibre 0.58 g
Proteine 5.6 g
Sare 14.37 mg
Proteine
9.09%
5.6g
Carbohidrați
50.44%
31.05g
Grăsimi
40.47%
11.12g
Aplicație de mobil

Descarcă aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente și rețete exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook