Banana bread cu fulgi ciocolată și migdale

Banana bread cu fulgi ciocolată și migdale
Porții: 9
Timp de preparare: 20min
Timp de gătire: 45min

Ingrediente

  • 100 Grame - Faina integrala
  • 100 Grame - Faina integrala de ovaz - Ceressa
  • 200 Grame - Banane
  • 30 Grame - Erytrytol
  • 100 Grame - Iaurt grecesc 2% Zuzu Divin
  • 2 Oua medii - M (120g) - Ou de gaina
  • 20 Grame - Ulei de cocos bio extra virgin RuBio
  • 10 Grame - Praf de copt
  • 3 Grame - Bicarbonat de sodiu
  • 3 Grame - Scortisoara macinata
  • 10 Grame - Esenta de vanilie
  • 80 Grame - Fulgi ciocolata Belbake
  • 0.5 Gram - Sare himalaya
  • 15 Grame - Migdale crude - Belbake

Instrucțiuni de preparare

  1. Într-un bol am pus ingredientele uscate: făina integrală, făina de ovăz, praful de copt, scorțișoara și 1 vârf de sare și le-am amestecat cu un tel.

  2. Într-un alt bol, cât ma încăpător, am pisat bananele cu o furculiță, am adăugat ouăle, iaurtul grecesc, esența de vanilie, erytytolul și uleiul de cocos extravigin pe care l-am topit în prealabil la cuptorul cu microunde.

  3. Am mixat compoziția cu mixerul.

  4. Printr-o sită am cernut ingredientele uscate în bolul nr.2 și am incorporat pe rând, amestecând ușor cu o spatulă de silicon.

  5. La final am incorporat și fulgii de ciocolată.

  6. Am turnat compoziția într-o tavă pentru chec tapetată cu hârtie de copt. Deasupra am adăugat fulgi de migdale.

  7. Am introdus tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40-45 minute, căldură sus-jos, fără ventilație. 

  8. Nu deschide ușa cuptorului în primele 30-35 minute, alttfel prajitură se va lăsa și nu o să crească.

  9. Verifică după 40 minute cu ajutorul unei scobitori, iar dacă aceasta iese curată, prăjitura este gata. Dacă nu, mai las-o câteva minute.

  10. La final am scos prjitura din forma de copt și am lăsat-o să se se răcească complet pe un suport de lemn sau un grilaj de patiserie.

  11. Recomand să o tai doar după ce aceasta se răcește.

      Tips & tricks:

  • cantitatea de îndulcitor se adaugă în funcție de preferințele fiecăruia.
  • Banana Bread trebuie să aibă o textură umedă, așa că nu-ti face griji dacă vezi că feliile sunt puțin umede atunci când tai checul.
  • după răcire păstrează banana bread la temperatura camere, învelită 2-3 pungi / celofan, pentru ca aceasta să nu se întărească.

 

   Dcă vrei să slăbești în timp ce te bucuri de cele mai delicioase preparate, mă gășești pe Instagram: aurelsolea__fitness 

 

 

Informații nutriționale

Proteine: 13%
Carbohidrați: 56%
Grăsimi: 31%
Valori nutriționale pentru o porție de 88g
Calorii 825 kj / 197.26 kCal
Grăsimi 6.97 g
din care
Saturate 2.69 g
Ne-Saturate 2 g
Colesterol 56.4 mg
Carbohidrați 28.42 g
din care
Zaharuri 3.19 g
Fibre 2.3 g
Proteine 6.65 g
Sare 86.48 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România

Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
  • Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
  • Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
  • Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
  • Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
  • Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
  • și multe multe altele...
Află mai multe detalii
CODURI DE REDUCERE
MYPROTEIN
Ai 40% reducere la orice comandă folosind codul EATTRACK
NUTRILAND
Ai 10% reducere la orice comandă folosind codul EATTRACK10
SWEETERIA
Ai 10% reducere la orice comandă folosind codul EATNTRACK10
GREEN SUGAR
Ai 5% reducere la orice comandă folosind codul EATNTRACK