Banana bread cu fulgi ciocolată și migdale
![Banana bread cu fulgi ciocolată și migdale](https://eu-central-1.linodeobjects.com/eatntrack-image-resource/image-resources/55a3411c-772d-4a87-932e-54834d4d18ff.jpg)
Ingrediente
- 100 Grame - Faina integrala
- 100 Grame - Faina integrala de ovaz - Ceressa
- 200 Grame - Banane
- 30 Grame - Erytrytol
- 100 Grame - Iaurt grecesc 2% Zuzu Divin
- 2 Oua medii - M (120g) - Ou de gaina
- 20 Grame - Ulei de cocos bio extra virgin RuBio
- 10 Grame - Praf de copt
- 3 Grame - Bicarbonat de sodiu
- 3 Grame - Scortisoara macinata
- 10 Grame - Esenta de vanilie
- 80 Grame - Fulgi ciocolata Belbake
- 0.5 Gram - Sare himalaya
- 15 Grame - Migdale crude - Belbake
Instrucțiuni de preparare
-
Într-un bol am pus ingredientele uscate: făina integrală, făina de ovăz, praful de copt, scorțișoara și 1 vârf de sare și le-am amestecat cu un tel.
-
Într-un alt bol, cât ma încăpător, am pisat bananele cu o furculiță, am adăugat ouăle, iaurtul grecesc, esența de vanilie, erytytolul și uleiul de cocos extravigin pe care l-am topit în prealabil la cuptorul cu microunde.
-
Am mixat compoziția cu mixerul.
-
Printr-o sită am cernut ingredientele uscate în bolul nr.2 și am incorporat pe rând, amestecând ușor cu o spatulă de silicon.
-
La final am incorporat și fulgii de ciocolată.
-
Am turnat compoziția într-o tavă pentru chec tapetată cu hârtie de copt. Deasupra am adăugat fulgi de migdale.
-
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40-45 minute, căldură sus-jos, fără ventilație.
-
Nu deschide ușa cuptorului în primele 30-35 minute, alttfel prajitură se va lăsa și nu o să crească.
-
Verifică după 40 minute cu ajutorul unei scobitori, iar dacă aceasta iese curată, prăjitura este gata. Dacă nu, mai las-o câteva minute.
-
La final am scos prjitura din forma de copt și am lăsat-o să se se răcească complet pe un suport de lemn sau un grilaj de patiserie.
- Recomand să o tai doar după ce aceasta se răcește.
Tips & tricks:
- cantitatea de îndulcitor se adaugă în funcție de preferințele fiecăruia.
- Banana Bread trebuie să aibă o textură umedă, așa că nu-ti face griji dacă vezi că feliile sunt puțin umede atunci când tai checul.
- după răcire păstrează banana bread la temperatura camere, învelită 2-3 pungi / celofan, pentru ca aceasta să nu se întărească.
Dcă vrei să slăbești în timp ce te bucuri de cele mai delicioase preparate, mă gășești pe Instagram: aurelsolea__fitness
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 88g | |
Calorii | 825 kj / 197.26 kCal |
Grăsimi | 6.97 g |
din care | |
Saturate | 2.69 g |
Ne-Saturate | 2 g |
Colesterol | 56.4 mg |
Carbohidrați | 28.42 g |
din care | |
Zaharuri | 3.19 g |
Fibre | 2.3 g |
Proteine | 6.65 g |
Sare | 86.48 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...