Banana bread cu fulgi ciocolată și migdale @aurelsolea__fitness

Banana bread cu fulgi ciocolată și migdale @aurelsolea__fitness

Porții: 9
Timp de preparare: 20min
Timp de gătire: 45min

Ingrediente

100 Grame - Faina integrala
100 Grame - Faina integrala de ovaz - Ceressa
200 Grame - Banane
30 Grame - Erytrytol
100 Grame - Iaurt grecesc 2% Zuzu Divin
2 Oua medii - M (120g) - Ou de gaina
20 Grame - Ulei de cocos bio extra virgin RuBio
10 Grame - Praf de copt
3 Grame - Bicarbonat de sodiu
3 Grame - Scortisoara macinata
10 Grame - Esenta de vanilie
80 Grame - Fulgi ciocolata Belbake
0.5 Gram - Sare himalaya
15 Grame - Fulgi de Migdale Belbake

Instrucțiuni de preparare

  1. Într-un bol am pus ingredientele uscate: făina integrală, făina de ovăz, praful de copt, scorțișoara și 1 vârf de sare și le-am amestecat cu un tel.

  2. Într-un alt bol, cât ma încăpător, am pisat bananele cu o furculiță, am adăugat ouăle, iaurtul grecesc, esența de vanilie, erytytolul și uleiul de cocos extravigin pe care l-am topit în prealabil la cuptorul cu microunde.

  3. Am mixat compoziția cu mixerul.

  4. Printr-o sită am cernut ingredientele uscate în bolul nr.2 și am incorporat pe rând, amestecând ușor cu o spatulă de silicon.

  5. La final am incorporat și fulgii de ciocolată.

  6. Am turnat compoziția într-o tavă pentru chec tapetată cu hârtie de copt. Deasupra am adăugat fulgi de migdale.

  7. Am introdus tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40-45 minute, căldură sus-jos, fără ventilație. 

  8. Nu deschide ușa cuptorului în primele 30-35 minute, alttfel prajitură se va lăsa și nu o să crească.

  9. Verifică după 40 minute cu ajutorul unei scobitori, iar dacă aceasta iese curată, prăjitura este gata. Dacă nu, mai las-o câteva minute.

  10. La final am scos prjitura din forma de copt și am lăsat-o să se se răcească complet pe un suport de lemn sau un grilaj de patiserie.

  11. Recomand să o tai doar după ce aceasta se răcește.

      Tips & tricks:

  • cantitatea de îndulcitor se adaugă în funcție de preferințele fiecăruia.
  • Banana Bread trebuie să aibă o textură umedă, așa că nu-ti face griji dacă vezi că feliile sunt puțin umede atunci când tai checul.
  • după răcire păstrează banana bread la temperatura camere, învelită 2-3 pungi / celofan, pentru ca aceasta să nu se întărească.

 

   Dcă vrei să slăbești în timp ce te bucuri de cele mai delicioase preparate, mă gășești pe Instagram: aurelsolea__fitness 

 

 

Informații nutriționale

Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 826 kj / 197.3 kCal
Grăsimi 6.97 g
din care
Saturate 0.03 g
Ne-Saturate 0.11 g
Carbohidrați 28.41 g
din care
Zaharuri 0.04 g
Fibre 1.35 g
Proteine 6.64 g
Sare 0.55 mg
Proteine
13.46%
6.64g
Carbohidrați
57.59%
28.41g
Grăsimi
28.95%
6.97g
Aplicație de mobil

Descarcă aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente și rețete exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook