Arpacas cu lapte de migdale si cocos

Arpacas cu lapte de migdale si cocos

Porții: 4
Timp de preparare: 30min
Timp de gătire: 20min

Ingrediente

250 Grame - Arpacas Boromir
150 Grame - Zahar
700 Grame - Coconut & Almond milk Alpro
60 Grame - Nuci - Alesto
5 Grame - Scortisoara macinata
10 Grame - Esenta de vanilie

Instrucțiuni de preparare

Clătiţi arpacaşul în 2-3 ape, apoi puneţi-l la fiert în laptele rece în care aţi adăugat zahărul şi un praf de sare. Amestecaţi din când in când să nu se lipească de oală. Arpacaşul ar trebui să fie fiert cam în 20-25 de minute de când dă în clocot. Aveti grija sa nu dea laptele in foc, eu am tinut flacara la mediu-mic dupa ce a dat in clocot. In cazul in care nu e fiert arpacasul dupa cele 20-25 de minute, mai lasati-l la fiert. Puteţi gusta să vă asiguraţi că e bine fiert şi că vă place cât e de dulce. Dacă doriţi, puteţi să mai adăugati puţin zahăr şi să amestecaţi până se dizolvă.

Daţi cratiţa deoparte de pe foc şi adăugati scorţişoara şi vanilia, apoi turnaţi arpacaşul fiert în bolurile pentru servit. Presăraţi nuci mărunţite sau intregi.

Reteta luata de pe https://bucate-aromate.ro/2017/11/arpacas-fiert-lapte-cu-scortisoara-miere-si-nuci/

Informații nutriționale

Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 2158 kj / 515.83 kCal
Grăsimi 13.37 g
din care
Saturate 0.1 g
Carbohidrați 87.42 g
din care
Zaharuri 0.96 g
Fibre 4.83 g
Proteine 8.41 g
Sare 12.5 mg
Proteine
6.52%
8.41g
Carbohidrați
67.78%
87.42g
Grăsimi
25.7%
13.37g
Aplicație de mobil

Descarcă aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente și rețete exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook