Sergiu Marinca

Sergiu Marinca

Tehnician Nutritionist
Oferă servicii On-line

Sergiu Marinca

Tehnician Nutritionist
Oferă servicii On-line

Fie că ducem o viață sportivă (de dorit și recomandată), fie că avem un stil de viață mai sedentar (prin urmare, de ameliorat), pentru a ne simți bine este necesar să ne hrănim în mod adecvat. Ceea ce punem pe masă zilnic poate determina starea de bine (sau de rău) a organismului nostru. A ne alimenta bine și a ne hrăni în mod corect este indispensabil pentru a ne menține organismul în sănătate și pentru a-l ajuta să funcționeze normal.

Despre mine

Sunt sportiv de performanță, practic voleiul de 18 ani, pana in prezent, si Tehnician Nutritionist și Fitoterapeut, având diverse colaborări cu sportivi, săli de fitness și cabinete de kinetoterapie.

 

Pasiunea pentru nutriție și un stil de viață sănătos a început în urmă cu 2-3 ani când mi-am dat seama că pentru a-mi prelungi cariera în volei este esențială o alimentație mult mai corectă. În martie 2021 am terminat cursul de Tehnician Nutriționist la Fitness Scandinavia. Alimentația echilibrată înseamnă a ne hrăni corect nu numai din punct de vedere cantitativ, ci și calitativ. Aceasta are drept scop să garanteze un aport corespunzător de energie și de nutrienți, prevenind atât carențele, cât și excesele nutriționale (ambele dăunătoare). Să nu uităm că, indiferent de vârstă, alimentația sănătoasă și echilibrată, mișcarea și o bună odihnă reprezintă o garanție a sănătății, vitalității și longevității.

 

De asemenea, includarea plantelor medicinale în alimentație este necesară dacă ne gândim la toate bolile epocii noastre (cancere, afecțiuni cardiovasculare tulburări metabolice….), cauzate de o igienă de viață necorespunzătoare, un regim alimentar nesănătos sau dezechilibrat, o viață în stres și lipsa activităților fizice. Alimentele pe care le consumăm zi de zi provin din tehnici moderne de agricultură  și, prin urmare, sărăcite în nutrienți (vitamine, minerale), fără să mai vorbim despre prezența pesticidelor și a altor substanțe chimice din îngrășămintele de sinteză, cunoscute că măresc stresul oxidativ al celulelor umane. Fitoterapia  este o medicină care “înfruntă” cauza, nu simptomul. Aceasta pentru că ea va reduce originile tulburărilor, în timp ce simptomele se estompează. Ea nu reprimă manifestarea durerilor, ci dimpotrivă, uneori le accentuează pentru ca acestea să ajungă să se reducă și chiar să dispară. Este o medicină a simțurilor. 

Te invit să-ți atingi obiectivele, adoptând o alimentație și un stil de viață sănătos și să primești recomandări fitoterapeutice pentru orice afecțiune.

SERVICII OFERITE:

 

https://healaria.ro/consiliere-nutritionala/

Instagram
Facebook